Monday, December 4, 2006

Na Na Na Na Naa..

Εντάξει ,το ομολογώ,είμαι ψεύτης και κατάπτυστος.Αναλαμβάνω την ευθύνη που σας παραπλάνησα με το προηγούμενο post και δεν σας είπα την αλήθεια.Και αν δεν έχετε όρεξη να διαβάσετε τις εντυπώσεις μου από την συναυλία από τους Kaiser το Σάββατο, δείτε κατευθείαν το videακι στο τέλος, και τα υπόλοιπα μπορείτε να τα φανταστείτε μόνοι σας!!!
Η συναυλία των lads απο το Leeds ήταν το πολυπληθέστερο party που έχω πάει ποτέ στην ζωή μου! Και εδώ που τα λέμε, τι άλλο μπορεί να έιναι μια συναλία, όταν οι πρώτοι στίχοι που ακούς είναι ένα Na Na Na Na Naa..?? Οι Kaiser όρμησαν στην σκηνή με το μεγαλύτερο hitακι τους στην Ελλάδα και φυσικά το γεμάτο Gagarin δεν τους αντιστάθηκε ούτε δευτερόλεπτο! Η συνέχεια εξίσου δυναμική με το Born Το Βe A Dancer, το οποίο όμως αδικεί τον κύριο Wilson, ο οποίος είναι born to be a performer. Ο τύπος είναι πραγματικά απίστευτος!!!Τρέχει πάνω κάτω στην σκηνή, είναι overpinted από την πρώτη στιγμή που εμφανίζεται, πειράζει συνέχεια τον drummer της μπαντας, και σε συνδυασμό με τους indie ήχους και τους ότι να'ναι στίχους των Kaiser, σε παρασέρνει με την μία στο party που εξελίσσεται μπροστά σου, πάνω στην σκηνή!!Βέβαια το αποκορύφωμα είναι οι κανα δυο βουτιές του που τις ρίχνει στον κόσμο!!Και το κακό είναι ότι δεν τον καταλαβαίνεις με τίποτα όταν πρόκειται να το κάνει!!Ούτε φόρα δεν παίρνει ο άτιμος!Εκεί που πάει προς τα πίσω τραγουδώντας, μεταβολή και βουρ..στον λαό του, ο οποίος τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες!!!Ακολούθησαν 2 καινούρια κομμάτια (τα οποία μου φάνηκαν πολύ καλα) και μετά είχαμε το Sa-sa-sa-saturday Nignt, όπου φυσικά έγινε χαμός ενώ ο απόλυτος χαμός έγινε στο κομμάτάκι που βλέπετε στο videάκι απ' κατ'!Ακολούθησε το personal fav από το δίσκο και κλεμμένο όνομα του blog, ενώ κάπου εδώ πρέπει να παίχτηκε και η απίστευτη βρεατανίλα του Time Honoured Tradition.Πολύ grοovy κομματάκι το later, και στην σκηνή ακούγεται καλύτερα από τον δίσκο!Μετά μάλλον έπαιξαν άλλο ένα καινούριο, ακολούθησε το Caroline,Yes στο οποίο ο ricky μας καλούσε να σηκώνουμε τα χέρια μας στο refrain, και αφού έβγαλε το σκονάκι για να μας μιλήσει λίγο ελληνικά - (απορώ πως μπορούσε και διάβαζε ο άτιμος, μιας και όχι γράμμα, ούτε..την τύφλα του δεν μπορούσε να δει !!!), έφτασε η στιγμή για τρελό τραγούδι, με το I Predict A Riot.Σε αυτό το κομμάτι, πρπει να έφυγα κανα δυο μέτρα μακρυά από την παρεά, η οποία είχε στήσει τον δικό της χωρό στην γωνιά του Gagarin που είχε καταλάβει!!!Μετά παίξαν ένα ακόμη καινούριο και το main set έφτασε στο τέλος του.
Encore με ένα ακόμη καινούριο κομμάτι που μάλλον δεν ήταν το καλυτερο τους.Ωραίο κομματάκι, αλλά ήταν αντιγραφή του I Predict A Riot.Η συνιθησμένη τακτική της αναπαραγωγής του πιο γνωστού riff του δίσκου, αλλά δεν βαριέσαι!Οι πρώτοι είναι που το κάνουν οι οι τελευταίοι?Πάντως ένα-δυο πονηρά γελάκια είναι η αλήθεια ότι έπεσαν!!Τελείωμα με το πρώτο τους single Oh my God σε μια πιο extended version,and...that's all folks!Μπαγκέτες,πένες, playlist μοιράστηκαν απλόχερα στο κοινό και εκεί οι πόρτες του Gagarin άνοιξαν!
Οι Kaiser έπαιξαν περίπου μια ωρίτσα και κάτι ψιλά, αλλά έδωσαν και την ψυχή τους!Μια χαρούλα περάσαμε όλοι εκεί μέσα.Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν που έβλεπες τουλάχιστον 4 γενίες ανθρώπων εκεί μέσα, πράγμα που ομολογώ ότι με εξέπληξε ιδιαίτερα, μιας και δεν περίμενα ότι θα είχαν απήχηση και σε 40άρηδες!!Τώρα να σας πω για τον ήχο δεν έχει και πολύ νόημα, (sorry gogo!!!), μιας και το Gagarin έχει μια χαρά ακουστική!!Σε αυτό προσθέστε ότι κατά την γνώμη μου, οι Kaiser είναι στον χώρο τους σε κάτι τέτοια μικρά clubbακια, όχι για κανέναν άλο λογο, αλλά γιατί οι τύποι ζούνε για την άμεση επαφή με το κοινό!Ειδικά ο Ricky και ο Nick, ο drummer τους, δεν σταμάτησαν να πειράζονται μεταξύ τους και με το πλήθως από κάτω!Το μόνο κακό είναι ότι δεν πολυκαταλάβαινα τι λέγανε, ας όψεται ο συνδυασμός της βαριάς αγγλικής προφοράς του βορρά και άφθονων pints! Οι υπόλοιποι (με εξαίρεση ίσως τον μπασίστα τους) είναι γενικώς λίγο πιο low profile αλλά αυτό καθόλου δεν τους κωλύει από το να δίνουν εκρηκτικά live!
Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω και δυο κουβέντες για τους Matisse. Έχω δει δυο φορές τους Film , οι οποίοι πλασάρονται σαν την μεγαλύτερη indie ελληνική μπάντα και δυστυχώς δεν δικαίωσαν σε καμμία τον χαρακτηρισμό αυτόν. (Οκ, το παραδέχομαι όμως και οι δύο ήταν σε ανοιχτό χώρο και festivals, πράγμα που εξ'αρχής τους αδικεί, μιας και δεν είναι το πρώτο όνομα).Νομίζω ότι οι Matisse είναι ένα κλικ παραπάνω από αυτούς.Στο μισάωρο που έπαιξαν κέρδισαν τις εντυπώσεις με τα τραγούδια τους, τον ήχο και την παρουσία τους. Ο τραγουδιστής τους μόνο αν δεν αναφερόταν τόσο πολύ στα drugs, θα ήταν όλα καλύτερα! Θα σας πρότεινα να πάτε να πάρετε το δισκάκι που έχουν βγάλει ήδη βγάλει, όπως και το καινούριο τους που θα κυκλοφορήσει οσονούπω, μιας και το καινούριο τους υλικό ακούγεται πολυ ενδιαφέρον.
Τώρα όσον αφορά την τιμή του εισητηρίου (40 γιούρια), δεν έχω να πω κάτι, μιας και ήξερα ότι με κλέβανε, αλλά ήταν απλώς επιλογή μου να πιαστώ κορόιδο. Το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι όπως εμείς σεβόμαστε και στηρίζουμε τις προσπάθειες των διοργανωτών, έτσι και αυτοί θα πρέπει να αρχίσουν να μας σέβονται λιγο περισσότερο...


Ορθή επανάληψη!!!

1 comment:

Gogo said...

Σε μισώ, σε μισώ, σε μισώ!
Όσο για τους Matisse, θα συμφωνήσω μαζί σου, είναι πάρα πολύ καλοί. Τους έχω δει τρεις φορές live και το σιντάκι τους είναι άψογο, πολύ φρέσκο και ενδιαφέρον (με χειρότερο όλων το ομώνυμο, κατά περίεργο τρόπο, Cheap as art). Αναμένουμε το επόμενο τους!