Wednesday, November 29, 2006

Κανίβαλοι #1

Έβλεπα σήμερα ειδήσεις...Και για ακόμη μια φορά διαπίστωσα πόσο ξευτιλισμένη είναι αυτή η φάρα των δημοσιογράφων (οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν την άποψή μου).Οι πλειοψηφία αυτών που δουλέυουν σε ιδιωτικούς σταθμούς είναι για πολλές κλωτσιές, σαν και αυτές που μοιράζει αφειδώς η αστυνομία (όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, που για κακή της τύχη είναι το εξιλαστήριο θύμα αυτήν την περίοδο).
Από την άλλη όμως γουστάρω πολύ όταν οι απλοί άνρωποι τους κάνουν ρόμπα.Έβλεπα την κακομοίρα την Τρέμη σήμερα να κάνει ερωτήσεις στον πατέρα του 17χρονου παλικαριού που σκοτώθηκε στο μακελειό στο Αγρίνιο και την σιχάθηκα. Ο υποβολέας της, ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι είναι υπέυθυνος για την ενημέρωσή μας, έκρινε ότι η ερώτηση που έπρεπε να γίνει στον πατέρα για να έχουμε σφαιρική άποψη για το συμβάν ήταν "Τι θα λέγατε στον φονέα του παιδιού σας αν τον είχατε μπροστά σας". Η απάντηση βέβαια ήρθε πληρωμένη."Τίποτα, απλώς θα τον κέρναγα έναν καφέ..."
Δυστυχώς και λίγα της είπε, αλλά βλέπετε το μονταρισμένο βίντεο εκεί κόπηκε...Αυτό ήταν.Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ τώρα νομίζω ότι ξέρω όλα για αυτήν την περίπτωση.Συγχαρητήρια για αυτήν την μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία, μας έβαλε μέσα στην ψυχολογία του χαροκαμμένου πατέρα.
Αμ το άλλο?Mega και Alpha είχανε διαγωνισμό για το ποιος θα δείξει περισσότερο το πρόσωπο της αδερφής του δράστη.Το Mega, προφανώς σεβόμενο την δημοσιογραφική δεοντολογία (...), κάλυπτε ΟΛΟΚΛΗΡΟ (ναι κυρίες και κύριοι, ΟΛΟΚΛΗΡΟ) το πρόσωπο, ενώ ο πιο προοδευτικός Alpha (τι TV...) κάλυπτε μόνο τα μάτια!Ε, κάτι τέτοια είδε και ο Ευαγγελάτος (μην χάνεις στιγμή) και έδειξε ολόκληρο το πρόσωπο της, κατακτώντας δικαίως τα πρωτεία της έγκυρης ενημέρωσης. Πάντα τέτοια Νίκο μου, και όταν τελειώνεις από αυτά, μην ξεχνάς να μας θυμίζεις ακόμη και η επαφή με την λεκάνη κατά το χέσιμο κρύβει πάντα τον κίνδυνο του κλύσματος...


1 comment:

vbesiou said...

Καλά τα λές ρε Πάνο, αλλά δε νομίζω πως μπορεί να βγάλει κανείς άκρη με την τηλεόραση πλέον...
Όλα θυσιάζονται στο βωμό της τηλεθέασης...